Na nitrianskom výstavisku sa začalo deväť jarných výstav

18.04.2013 Nitra

Nitra (TASR) - Deväť jarných výstav sa začalo na výstavisku Agrokomplexu v Nitre. K tradičným výstavám Gardenia, Bonsai Slovakia, Domexpo a Mladý tvorca pribudla prezentácia územného rozvoja, architektúry, krajinnej architektúry a umeleckých diel Land-Urbia, výstava zariadení a príslušenstva pre solárnu techniku a fotovoltiku Solaris, výstava pre milovníkov športu a voľného času Šport a voľný čas a súťažná prehliadka stavebných remesiel Skills Slovakia. Súčasťou podujatí je najväčší veľtrh pracovných príležitostí v SR Job Expo, ktorý je spojený s medzinárodnou burzou práce.
Výstava Gardenia je určená pre záhradníkov, záhradkárov, priateľov kvetov a životného prostredia. Návštevníci môžu obdivovať Tajomný tropický svet, ktorý predstavuje vyše 1000 exponátov morských mušlí, čeľuste žralokov, kraby, hviezdice, koraly, ježovky, sto druhov tropických motýľov či pavúky. Tohtoročná medzinárodná výstava bonsajov, suiseki a čaju Bonsai Slovakia je tematicky zameraná na čínsku krajinomaľbu a japonskú kaligrafiu. Prezentujú sa bonsajisti zo 14 krajín sveta.
Celoštátna prezentačná výstava Mladý tvorca prezentuje tvorbu žiakov stredných odborných škôl zo Slovenska i z Českej republiky. Školy predstavujú svoje výrobky v oblasti strojárstva, elektrotechniky a energetiky, drevospracujúcej výroby, farmácie a chemickej výroby, sklárstva, polygrafie i umelecko-dizajnového spracovania výrobkov remeselnej výroby. Minister hospodárstva SR ocení Cenou ministra najlepšie hodnotený TOP výrobok.
Výstava Solaris Nitra odštartovala počas dnešného otvorenia projekt Európske solárne dni na Slovensku. Jej súčasťou je expozícia Ekofondu, ktorá prezentuje využitie obnoviteľných zdrojov energie v každodennom živote. Komplexná stavebná výstava Domexpo a samostatná sekcia venovaná drevostavbám, nízkoenergetickým a pasívnym stavbám ponúka Salón drevostavieb, prezentáciu alternatívnych projektov a obnovy domov.
 

Vyberte región